Google+ Followers

söndag 23 november 2014

Klassiska String


Min vackra pärla. 

I många svenska hem finns det en eller flera String. Oftas hyllor, i vårt hem finns de lite varstans. Smidiga, luftiga och praktiska. I olika färger och storlekar. Gissa om jag blev extra glad då min svägerska tipsade mig om detta lilla bord som förde en undangömd tillvaro på mina svärföräldrars vind innan det dammades av och vips blev det ett vackert blickfång i vår hall.

Nils Strinning skapade stringhyllan 1949 för en tävling initierad av Bonniers folkbibliotek. Det stora bokförlaget Bonniers insåg att om svenska folket skulle börja köpa böcker måste de ha någonstans att förvara böckerna. Hyllan skulle vara billig, enkel att skicka, lätt att montera och sätta upp. Resten är historia och Strinning anses var en av de svenska designerna som lade grunden till det som senare skulle kallas Scandinavia design.

Här kopplar Nils av med lite skön läsning framför egendesignad bokhylla. 

En liten pärla är vad mitt hallbord är och jag gillar det skarpt. Plats finns det också att lägga en vacker bok under den lilla bordsskivan. Även om boken på den övre bilden ligger på bordet och ännu inte hunnit klättra en våning ned.

Och att Stringbokhyllorna hemma hos oss fylls med böcker kan ni lita på. Att fler ur de yngre generationerna förknippar string med något annat är en helt annan historia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar