Google+ Followers

torsdag 9 april 2015

Majsig gillestugelampaMin härliga lampa. Lysande helt enkelt.


Vilket fynd min lysande fina lökkupolslampa är. Det är så mycket 70-tals feeling över den och jag är helt såld. Här var det verkligen kärlek vid första ögonkastet. Det var många som inredde gillestuga i käck furustil i källaren på 60 och 70-talet, och som kronan på verket satt säkert min orangeglimrande pärla i många gillestugetak för mer dämpad mysbelysning.

En gillestuga är ett rum i källaren på en villa som används som ett enklare vardagsrum. Gillestugan räknas ofta inte in i boarean på grund av låg takhöjd och inga eller små fönster. Ordet kommer ursprungligen från fornsvenskans gildestuva, det vill säga en stuga där ett gille håller möten. (Från Wikipedia).

Härligt snurrig badrumsinredning a la 70-tal- 

Skenet från lampan är majsigt orange som sprider en skönt avslappnad stämning och mysfaktorn stiger till 110 procent. Ibland tänker jag Moskva och Vasilijkatedralen på Röda Torget med de kända lökkupolerna. De passar också in på det radikala 70-talet då rödvinsdrickarna mös i gillestugan i brun polotröjor och beige utsvängda manchesterbyxor. Det kunde säkert bli livliga diskussioner under lökkupolslampan. Nu för min härliga lampa en lugnare tillvaro, men den lyser lika skönt nu som då.Allt var möjligt med ett par störtsköna utsvängda brallor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar