Google+ Followers

torsdag 10 april 2014

Finaste Yogakon


Finaste yogakon som jag älskar.
 
Jag lovade i ett tidigare inlägg här på Smultron att visa upp min fina Yogako. Så det gör jag här. Kon har sin givna plats i nischen i öppna spisen. Där sitter den stilla och harmoniskt i yogaställning. Fin yogarock bär den också och skönaste kudden är vackert röd.

Jag köpte den till mig själv i present då jag själv gillar både yoga och kor. Så det var den perfekta kombinationen. Dessutom tycker jag att det finns ett stort välbefinnande att köpa presenter till sig själv så man verkligen får det man vill ha.
 


Nameste eller Shanti? Gör som yogakon pröva på att yoga.
 
Det var runt millenniumskiftet som Cow parade dök upp. Det är en internationell konstutställning där kor i glasfiber i naturlig storlek som ställdes ut på offentliga platser och sedan auktionerades ut för att samla in pengar till välgörande ändamål. Paraden startade i Zürich 1998.

Jag är väldigt glad över att jag köpte min fina yogako som skiljer sig lite åt från korna i Cow parade som står på alla fyra klövarna. Det finns också, helt naturligt, kritiska röster om Cow parade och att det bara är ett kommersiellt jippo som konstnärerna som gör korna tjänar väldigt lite på.

Faktum är att en av korna blev kidnappade av några som menade att det var ”icke-konst”.   Ja, konst berör och det finns delade åsikter om vad som är konst och det tycker jag är uppfriskande. Men jag älskar min fina ko och det står jag för. MUUUU på er alla!Här i nischen över öppna spisen bor Yogakon. Varmt och skönt, i alla fall ibland.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar